Prostreno.cz

Polévka z červené čočky

Krémová čočková polévka s mrkví je sytá a s pečivem ji můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 84 kJ / 20 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 10 lžic 33% smetany - podle chuti může být zakysaná smetana
  • K přípravě
  • 1 hrnek propláchnuté červené čočky
  • 2 ks větší mrkve
  • 1 ks šalotka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru - nebo bujón
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 3 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 5 snítek čerstvého koriandru,nebo zelené petrželky
  • Na posypání
  • 5 lžic chilli vloček

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a orestujte ji spolu s nakrájenou šalotkou v hrnci na másle s jednou lžíci oleje .
  2. Přidejte vodu ,sypký vývar a vařte 10 minut.
  3. Do polévky nasypte propláchnutou čočku,přidejte koriandr a vařte,až je čočka měkká.
  4. Polévku podle chuti osolte a rozmixujte ji ponorným mixérem.
  5. Polévku podávejte se dvěma lžícemi smetany,posypanou chilli vločkami , ozdobenou snítkou koriandru ,nebo petrželky.

TIP:

Místo chilli vloček posypte polévku drceným barevným pepřem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené čočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat