Prostreno.cz

Čokoládová pěna

Jemná vychlazená čokoláová pěna, kterou ozdobte trochou šlehačky a čokoládovými hoblinkami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 1405 kJ / 335 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy26g
tuky19g

Ingredience na

  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 70 g másla
  • 3 ks vajec
  • 50 g pískového cukru
  • 2 cl koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení čokopolevy

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni nechte rozpustit na kousky rozlomenou čokoládu a máslo. Nechte vychladnout.
  2. Přidejte žloutky, koňak a našlehejte do pěny. Rozdělte do 4 pohárů a nechte dvě hodiny v chladu.
  3. Smetanu našlehejte bez cukru a každý pohár ozdobte kopečkem šlehačky.
  4. Čokoládovou polevu nastrouhejte na hrubém struhadle a čokoládovou pěnu ozdobte hoblinkami z čokopolevy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládová pěna

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat