Prostreno.cz

Šneci z listového těsta

Jejich příprava je rychlá , jednoduchá a výsledek neobyčejně uspokojivý. S náplní si můžete pohrát podle vlastní fantazie nebo podle stavu domácích zásob.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 4 kJ / 1 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g listového těsta
  • Na náplň
  • 6 lžic ostrého kečupu
  • 150 g plátků libové anglické slaniny
  • 120 g plátků tvrdého sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 0.5 lžíce provensálského koření - nebo koření čubrica
  • Na potření
  • 2 ks rozšlehané žloutky

Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem .
  2. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na tenkou placku.
  3. Těsto potřete kečupem a posypte provensálským kořením.
  4. Na těsto položte vedle sebe plátky anglické slaniny , kterou posypte nadrobno nasekaným česnekem.
  5. Na plátky anglické slaniny položte plátky sýra .
  6. Těsto s náplní zabalte jako roládu a nakrájejte ji na přibližně 2.5 cm plátky.
  7. Šneky uložte řezem nahoru na plech vyložený pečícím papírem a potřete je důkladně rozšlehanými žloutky.
  8. Šneky pečte v troubě předehřáté na 200° C dozlatova , přibližně 15 až 20 minut .

TIP:

Koření čubrica obsahuje například: saturejku , libeček, celer a jiné, záleží od kterého výrobce koření koupíte.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Šneci z listového těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat