Prostreno.cz

Baby špenát s kuřecím masem

Čerstvý listový špenát chutná mnohem lépe než mražený . V kombinaci s kuřecím masem chutná skvěle . Čerstvý špenát není žádnou nedostupnou komoditou, prodává se po celý rok.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 ks menší cibule - nakrájená nadrobno
  • 450 g baby špenátu
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce směsi orientálního koření - nebo které máte rádi
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky .
  2. V pánvi rozehřejte olej se lžíci másla .
  3. Přidejte nakrájenou cibuli,nakrájené maso , osolte,posypte kořením a zvolna restujte,až je maso měkké ,podle potřeby můžete přidat několik lžic vody,nebo vývaru.
  4. V jiné pánvi na 3 lžících másla nechte „zavadnout „ špenát.
  5. Špenát podle chuti osolte a dochuťte česnekem.
  6. Ke špenátu nalijte smetanu,přidejte sýr a vařte za stálého míchání 5 minut.
  7. Ke špenátu vložte maso ( bez tuku na kterém se restovalo) a jen krátce vše prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Baby špenát s kuřecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat