Prostreno.cz

Sendvičový chléb

Nadýchaná textura chleba , je fantastický na snídani, ať už ho doplníte domácím džemem , nebo z něj uděláte typický francouzský toast.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 50min

    2h a 30min příprava

    20min vaření

  • 971 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy38g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 sáček sušeného droždí 7g
  • 600 g hladké mouky - nebo hladké špaldové
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Do vlařné vody nasypte cukr , droždí , přikryjte a nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy kuchyňského robota nasypte prosetou mouku a sůl.
  3. Přidejte olej a kvásek.
  4. Nechte míchat ,až se vše důkladně spojí a vznikne hladké těsto . Těsto můžete ještě propracovat rukama na pracovní ploše.
  5. Těsto dejte do misky,přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  6. Vykynuté těsto položte na pracovní plochu a vytáhněte ho do stran ,aby vznikl obdélník.
  7. Pak těsto „srolujte „ vznikne tak bochník, který vložte do vymazané, pečícím papírem vyložené formy na chlebíček.
  8. Těsto nechte ve formě kynout další hodinu.
  9. Troubu předehřejte na 190°C a chléb pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sendvičový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat