Prostreno.cz

Marinované , dušené hovězí maso

Šťavnaté hovězí maso marinované v sojové omáčce s kořením. Nejlepší je dušené v troubě – lépe se propojí suroviny a na rozdíl od plotny nemusíte téměř míchat.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 173 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g hovězího masa - krk , ořech
  • 1 lžička mleté , sladké papriky
  • 1 lžička drceného černého pepře
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 100 ml japonské sójové omáčky - nejlépe Kikkoman
  • 100 ml jablečného octa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 špetky soli
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 stroužek prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte pepř , kardamom a mletou papriku.
  2. Kořením posypte maso a vetřete ho do masa .
  3. Maso položte do mělké misky .
  4. Jablečný ocet ,sojovou omáčku a česnek prošlehejte v misce metličkou .
  5. Směsí přelijte maso , misku přikryjte a dejte na minimálně 3 hodiny do chladničky. Občas maso otočte.
  6. Maso s marinádou dejte do malého pekáčku , maso osolte , přidejte vývar, rajčatový protlak , přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 ° C doměkka.

TIP:

Složení sojové omáčky Kikkoman : voda, sójové boby, pšenice, sůl




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,90g
  • Sacharidy:

    130,30g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    4,78g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 41 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované , dušené hovězí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat