Prostreno.cz

Italský chléb s rozmarýnem

Domácí , lehký italský chléb s rozmarýnem , který můžete podávat i teplý.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 4h a 25min

    4h a 0min příprava

    25min vaření

  • 925 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy35g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 190 g vařených brambor
  • 400 g chlebové mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 špetka cukru
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu – lístky
  • 2 lžičky soli
  • 300 ml vody

Postup přípravy

  1. Do velké mísy prosejte mouku a sůl , přidejte droždí, cukr, 2 lžíce olivového oleje a lístky ze dvou snítek rozmarýnu , větší nakrájejte na malé kousky. Jednu snítku rozmarýnu si odložte stranou .
  2. Uvařené brambory rozmačkejte a přidejte je do mísy.
  3. Nakonec přidejte vodu.
  4. Míchejte nejprve lžící, dokud se většina mouky nevstřebá. Jakmile se těsto spojí, přesuňte ho na čistou, lehce pomoučenou pracovní desku a několik minut hněťte, pokud je těsto příliš lepkavé , přidejte trochu mouky , nebo přidejte trochu vody, pokud je příliš tuhé .
  5. Těsto vložte zpět do mísy, přikryjte ho kuchyňskou utěrkou a nechte vykynout .
  6. Plech vyložte pečicím papírem.
  7. Vykynuté těsto položte na plech vyložený pečícím papírem a prsty jej rozprostřete po celém plechu , posypte zbylými lístky rozmarýnu a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje . Prstem udělejte do těsta několik důlků .
  8. Těsto přikryjte utěrkou nechte ještě minimálně 30 minut kynout.
  9. Troubu předehřejte na 220 ° C .
  10. Chléb pečte 25-30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,60g
  • Sacharidy:

    205,60g
    • Cukry:

      100,33g
  • Tuky:

    102,08g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Italský chléb s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat