Prostreno.cz

Rybí karbanátky

Recept na výborný oběd nebo večeři z oblíbené ryby.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 916 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g filetu z lososa - nebo oblíbené ryby
  • 100 ml 33% smetany
  • 5 lžic strouhanky
  • 100 g naťové cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce citrónové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic oleje
  • 1 ks citrónu - na čtvrky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Rybí filé velmi jemně nasekejte a dejte do mísy, přidejte drobně nakrájenou cibulku, sůl, pepř, citrónovou kůru, strouhanku, citrónovou šťávu, vejce a smetanu. Vše dobře promíchejte. Tvořte malé karbanátky.
  2. Na pánvi s rozehřátým olejem pomalu smažte karbanátky z obou stran.
  3. Podávejte se čtvrtkou citrónu a např. s dušenou kapustou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat