Ingredience na
- K přípravě
- 250 g
sušeného ovoce
- libovolná kombinaci sultánek, fíků, švestek aj.
- 100 ml
irské whisky
- 300 g
hladké mouky
- 1 lžička
kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička
jedlé sody
- 2 špetky
soli
- 200 g
změklého másla
- 200 g
hnědého cukru
- nebo klasický cukr
- 2 lžíce
nastrouhané pomerančové kůry
- z bio pomeranče
- 1 lžička
kakaa
- 2 ks
velká vejce
- 220 g
zakysané smetany
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání formy
- Na posypání
- 1 lžíce
moučkového cukru
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
TIP:
Hnědý cukr je cukr, který se od klasického bílého rafinovaného cukru liší svou hnědou barvou, která je způsobena melasou. Může se jednat o nerafinovaný nebo částečně rafinovaný krystalový cukr, ve kterém je zanechán nějaký obsah melasy. Může se také vyrábět z bílého rafinovaného cukru, do kterého je přidána melasa .