Prostreno.cz

Celý květák pečený ve strouhance

Jakmile vyzkoušíte základní recept, můžete ho obměnit na desítky různých způsobů – přidat trochu sýra, nebo bylinky .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 302 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks květák
  • 4 lžíce rozpuštěného másla - volitelné
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 l vody
  • Na obalení
  • 4 lžíce majonézy - nebo podle potřeby a velikosti květáku
  • 1 hrnek strouhanky - zvolte množství podle velikosti květáku

Postup přípravy

  1. Květák vložte do vařící osolené vody a vařte do poloměkka.
  2. Povařený květák sceďte a nechte okapat .
  3. Květák potřete tenkou vrstvou majonézy.
  4. Použijte tolik majonézy , aby strouhanka na květáku držela . Skutečné množství majonézy a strouhanky které budete potřebovat, závisí na tom, jak velká je hlavička květáku.
  5. Majonézou potřený květák posypte důkladně strouhankou , strouhanku jemně ke květáku přitlačte.
  6. Pokud chcete, pokapejte květák rozpuštěným máslem.
  7. Květák dejte do zapékací misky , dejte ho do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte , dokud strouhanka nezezlátne , přibližně 20 minut .
  8. Podávejte s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,80g
  • Sacharidy:

    81,80g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    161,80g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 72 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Celý květák pečený ve strouhance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat