Prostreno.cz

Salát ze zelí a jablek

Recept na zelný salát jako součást oblohy nebo jako lehká večeře.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

    0min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g čerstvého bílého zelí
  • 2 ks červených jablek
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce oleje - dýňového nebo řepkového
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 4 lžíce dýňových semínek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na slabé nudličky, dejte do mísy, přidejte sůl, kmín a zelí důkladně promačkejte. Nechte stát 15 minut.
  2. Jablka nakrájejte na slabší plátky a přidejte k zelí. Zakápněte olejem, citrónovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Před podáváním posypte nasucho opraženými dýňovými semínky. Podávejte s čerstvým pečivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát ze zelí a jablek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat