Prostreno.cz

Presso s čokoládou

Fantastická kombinace espresso kávy, čokolády a mléka.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 167 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 ml plnotučného mléka
  • 4 porce kávy espresso - 80 ml na porci
  • 5 lžic čokoládových peciček čokoláda 70%
  • 140 ml mléka - plnotučné, nejlépe čerstvé

Postup přípravy

  1. Mléko přiveďte k varu , odstavte z ohně a pomocí ponorného mixéru mléko našlehejte , aby bylo nadýchanější. Lze to i pomoci napěňovače mléka.
  2. V kastrůlku ohřejte 140 ml mléka na cca 70°C , přisypte čokoládové pecičky a míchejte na mírném plameni dokud se nerozpustí.
  3. Připravte si 4 porce espressa , pokud nemáte espresso kávovar , udělejte si silnou kávu,.
  4. Do servírovacích sklenic rozdělte mléko a kávu a jen jemně promíchejte lžící.
  5. Čokoládou přelijte okraje na vnitřní straně sklenice – nápoj pak vypadá lákavě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,20g
  • Sacharidy:

    9,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    4,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 40 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Penne s olivami a rajčaty

(5 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Presso s čokoládou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat