Prostreno.cz

Telecí kýta na víně

Jemné telecí maso dušené s vínem Marsala .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 478 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecí kýty - spodní šál - á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml vína Marsala
  • 120 ml vody
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce naklepejte ,osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi nechte rozehřát máslo a olej .
  3. Přidejte telecí plátky a z obou stran je opečte.
  4. K masu přidejte víno , posypte tymiánem a přikryté duste doměkka.
  5. Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho k masu . Duste odkryté 10 minut , občas promíchejte. Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte trochu vody .
  6. Maso můžete ozdobit čerstvým tymiánem .

TIP:

Náhražka Marsaly : sherry, vermut




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,50g
  • Sacharidy:

    298,60g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    201,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat