Prostreno.cz

Salát z řapíkatého celeru

Křupavý salát z řapíkatého celeru a čerstvého zelí se hodí hlavně k různě připravenému masu .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 35min

    35min příprava

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 špetky soli
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 600 g čerstvého bílého zelí
  • 1 ks větší jablko
  • 0.5 ks červené chilli papričky bez semínek - volitelné
  • Na zálivku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžíce medu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na nudličky a nasypte ho do misky. Přidejte sůl a rukama zelí promačkejte. Zelí nechte 15 minut stát .
  2. V malé misce prošlehejte olej s medem a 2 špetkami soli .
  3. Řapíkatý celer překrojte podélně napůl a nakrájejte ho na malé kousky, můžete přidat i kousek nakrájené nati .
  4. Omyté jablko nakrájejte na drobné kostičky , chilli papričku nakrájejte na velmi tenké plátky.
  5. Nakrájený celer , nakrájené jablko , chilli papričku a zálivku přidejte k zelí.
  6. Vše promíchejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,26g
  • Sacharidy:

    94,58g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    92,53g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(28 hlasů)

Omeleta s banánem

(10 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z řapíkatého celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat