Prostreno.cz

Jarní kopřivová polévka

Připravte si polévku z mladých kopřiv a dodejte tělu potřebné železo. Nejlepší je uvařit ji z opravdu mladých kopřiv. Obsahují nejvíc železa.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 329 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g kopřiv - dobře omytých ,pokrájených
  • 4 ks vejce
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 ks cibule - oloupaná ,drobně nakrájená
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. K cibuli nalijte vývar a přiveďte k varu . Pak do vývaru nasypte kopřivy a vařte 15 minut .
  3. Přidejte smetanu a nechte projít varem.
  4. Během toho uvařte vajíčka natvrdo, uvařené oloupejte a rozkrojte podélně na půlku.
  5. Polévku tyčovým mixérem rozmixujte a dochuťte solí , muškátovým oříškem , prolisovaným česnekem a pepřem.
  6. Podávejte s vařeným vajíčkem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,50g
  • Sacharidy:

    123,46g
    • Cukry:

      14,40g
  • Tuky:

    124,33g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 78 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní kopřivová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat