Prostreno.cz

Salát z červené řepy a zelí

Sladká červená řepa , červené zelí a jablka se k sobě skvěle hodí .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 60min

    60min příprava

  • 315 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g červeného zelí
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 ks vařené červené řepy - středně velké
  • 2 ks jablka
  • Na zálivku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 lžíce pískového cukru - nebo podle chuti
  • 1 lžička hořčičných semínek

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte metličkou v malé misce.
  2. Zelí nakrájejte na tenké nudličky a nasypte ho do misky.
  3. Zelí posypte solí a rukama (nebo šťouchadlem na brambory) chvíli mačkejte . Mísu přikryjte a nechte zelí 20 minut odpočívat .
  4. Vařenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle do misky k zelí .
  5. Oloupaná jablka ( pokud nechcete, nemusíte jablka loupat ) nakrájejte na kostičky a přidejte je k zelí s řepou .
  6. Do misky přidejte zálivku a vše lehce promíchejte. Před podáváním nechte hodinu v chladu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,24g
  • Sacharidy:

    165,99g
    • Cukry:

      106,00g
  • Tuky:

    97,53g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy a zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat