Prostreno.cz

Rýže se skořicí

Recept na rýži s výraznou chutí skořice vhodnou jako sladký hlavní chod.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 970 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy32g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte propláchnutou rýži, bobkový list, nakrájený tymián, sůl, zalijte vodou přikryjte a rýži uvařte. Rýži můžete připravit i v troubě.
  2. Když je rýže měkká, vyndejte bobkový list, přidejte skořici, rozinky, mandle, citrónovou šťávu a promíchejte.
  3. Podávejte např. k pečenému kuřecímu masu. K rýži přidejte několik lžic angreštového kompotu.

TIP:

Rýže se velmi dlouho používá k léčení zažívacích obtíží. Pomáhá také upravovat mírné průjmy i zácpu. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií).





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rýže se skořicí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat