Prostreno.cz

Hovězí maso s mrkví

Dušené hovězí maso s mrkví a omáčkou .

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - zadní , loupaná plec, kližka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 1 kostka bio hovězího bujónu
  • 400 ml vody
  • 300 g mrkve
  • 2 špetky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku jemně nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky , osolte ho a obalte v hladké mouce .
  2. V hrnci na oleji orestujte cibuli , přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  3. Maso posypte kmínem , přidejte vodu , kostku bujónu a přikryté duste 70 minut.
  4. Mrkev oloupejte , nakrájejte ji na větší kousky a přidejte ji k masu . Přikryjte a duste , až bude maso měkké .
  5. Smíchejte 1 lžíci kukuřičného škrobu se 100 ml vody. Šlehejte, až bude směs hladká.
  6. Směs přidejte k masu , dobře promíchejte a vařte 10 minut .
  7. Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,34g
  • Sacharidy:

    230,40g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    140,70g
  • Vláknina:

    17,10g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat