Prostreno.cz

Kuře dušené se svařeným vínem

Skvělé jídlo nejen k nedělnímu obědu. Dušené kuře v omáčce ze svařeného vína.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy25g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks naporcované kuře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 400 ml červeného vína
  • 1 ks tyčinka skořice
  • 3 ks kardamomu
  • 5 ks hřebíčků
  • 4 ks sušené fíky

Postup přípravy

  1. Víno nalijte do rendlíku , přidejte skořici , kardamom , hřebíček , překrojené fíky a vařte 5 minut . Nechte vychladnout a vyndejte skořici , hřebíček a kardamom.
  2. Troubu předehřejte na 190° C .
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a oloupanou cibuli na plátky .
  4. Ve vhodném pekáčku na lžíci oleje slaninu a cibuli orestujte.
  5. Přidejte osolené , naporcované kuře , máslo a maso opečte.
  6. Maso zalijte vínem s fíky ,přikryjte , pekáček dejte do předehřáté trouby a duste 45minut.
  7. Pekáček odkryjte a maso duste doměkka.
  8. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,90g
  • Sacharidy:

    77,90g
    • Cukry:

      7,94g
  • Tuky:

    234,05g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře dušené se svařeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat