Prostreno.cz

Italská fazolová polévka

Je to snadná polévka připravená z cannellini fazolí, slaniny, rozmarýnu a česneku. Tato polévka je rychlá, snadná a chutná skvěle .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 283 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks malá cibule - oloupaná ,nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku - oloupaný , nasekaný
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu – pouze lístky
  • 2 l slabého kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných fazolí cannellini - propláchnuté
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 80 g jemně nastrouhaného parmazánu - volitelné

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu .
  2. Slaninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř s papírovou utěrkou .
  3. Do stejného hrnce nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte česnek , rozmarýn a pomalu zalijte vývarem.
  5. Vývar přiveďte k varu a do vývaru nasypte polovinu scezených , propláchnutých fazolí a rozmačkejte je pomocí šťouchadla na brambory ( nebo nahrubo rozmixujte ponorným mixérem ) .
  6. Přidejte zbývající fazole a orestovanou slaninu . Přiveďte k varu a vařte 10 minut .
  7. Polévku podle chuti osolte a opepřete. Před podáváním můžete polévku posypat sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,40g
  • Sacharidy:

    114,60g
    • Cukry:

      14,34g
  • Tuky:

    140,73g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 67 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Ohodnoťte recept:
Italská fazolová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat