Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky se šalotkou a žampiony

Cider , který obsahuje velmi nízké procento alkoholu se skvěle hodí k přípravě kuřecího masa . Cider můžete nahradit 100 % jablečnou šťávou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 919 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 5 ks malých šalotek - oloupaných
  • 200 g malých žampionů
  • 2 stroužky česneku - oloupané , nakrájené na plátky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 300 ml cideru - nebo 100% neslazené jablečné šťávy
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Kuřecí čtvrtky osolte , opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo a olej a kuřecí maso opečte z obou stran.
  3. K masu přidejte žampiony , tymián , česnek , cider a šalotku .
  4. Maso přikryjte a duste doměkka.
  5. Podávejte nejlépe s vařenou rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,69g
  • Sacharidy:

    177,08g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    190,25g
  • Vláknina:

    31,72g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky se šalotkou a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat