Prostreno.cz

Hruškový dezert ve skleničce

Hrušky jsou u nás tradiční ovoce, které se skvěle hodí nejen k přípravě dezertů . Jedna středně velká hruška má stejný obsah vitaminu C a draslíku jako polovina šálku pomerančové šťávy. Obsahuje kolem čtyř gramů vlákniny a je také plná účinných rostlinných antioxidantů.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 835 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks hrušky
  • 100 g cukru - nebo podle chuti a sladkosti hrušek
  • 100 g másla
  • 150 ml hruškového destilátu
  • 6 lžic citronu
  • 400 g polotučného tvarohu - nebo mascarpone
  • 250 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo .
  2. Přidejte oloupané hrušky , nakrájené na malé kostičky , cukr a šťávu z citronu.
  3. Na mírném ohni duste 10 minut , často míchejte. Hrušky nechte je vychladnout.
  4. K vychladlým hruškám přidejte hruškový destilát , dobře promíchejte a nechte je 3 hodiny v lednici.
  5. Smetanu vyšlehejte do tuha a smíchejte ji s tvarohem , nebo mascarpone (aby byla směs tuhá , můžete přidat plátkovou želatinu ,kterou připravte podle návodu na obalu. )
  6. Směs rozdělte do 4 sklenic a nechte v lednici 2 hodiny.
  7. Před podáváním rozdělte na tvarohovou směs studené , dušené hrušky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,90g
  • Sacharidy:

    132,80g
    • Cukry:

      111,49g
  • Tuky:

    120,16g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert ve skleničce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat