Prostreno.cz

Hruškový dezert ve skleničce

Hrušky jsou u nás tradiční ovoce, které se skvěle hodí nejen k přípravě dezertů. Jedna středně velká hruška má stejný obsah vitaminu C a draslíku jako polovina šálku pomerančové šťávy. Obsahuje kolem čtyř gramů vlákniny a je také plná účinných rostlinných antioxidantů.

23.10.2023 Mikeš
45min

35min příprava

10min vaření

733 kJ / 175 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo.
  2. Přidejte oloupané hrušky, nakrájené na malé kostičky, cukr a šťávu z citronu.
  3. Na mírném ohni duste 10 minut, často míchejte. Hrušky nechte je vychladnout.
  4. K vychladlým hruškám přidejte hruškový destilát, dobře promíchejte a nechte je 3 hodiny v lednici.
  5. Smetanu vyšlehejte do tuha a smíchejte ji s tvarohem, nebo mascarpone (aby byla směs tuhá, můžete přidat plátkovou želatinu, kterou připravte podle návodu na obalu.)
  6. Směs rozdělte do 4 sklenic a nechte v lednici 2 hodiny.
  7. Před podáváním rozdělte na tvarohovou směs a studené, dušené hrušky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,41 g
  • Sacharidy:

    213,90 g
    • Cukry:

      162,60 g
  • Tuky:

    185,67 g
  • Vláknina:

    15,30 g

Aktivita pro spálení:

674 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert ve skleničce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba