Prostreno.cz

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka je klasická italská omáčka, která se tradičně podává s těstovinami. Její hluboká chuť a aroma vás okouzlí při každém soustu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 643 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso hnědé
  3. Přidáme rajčata, bazalku a oregáno. Osolíme a opepříme podle chuti
  4. Omáčku necháme na mírném ohni dusit asi 30 minut



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,84g
  • Sacharidy:

    178,32g
    • Cukry:

      18,23g
  • Tuky:

    128,53g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Špagety s krevetami

(3 hlasů)
1h a 10min
1156 kJ

Cibulová omáčka

(4 hlasů)
40min
576 kJ

Parmezánová omáčka

(4 hlasů)
20min
1135 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Boloňská omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat