Prostreno.cz

Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím

Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím je tradiční české jídlo, které kombinuje bohaté chutě kachního masa, sladkost švestkové omáčky a kyselost červeného zelí. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti a zaručeně potěší vaše hosty.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

969 kJ / 231 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, dokud není kachna měkká a kůrka křupavá
  2. Na švestkovou omáčku dejte sušené švestky do hrnce s červeným vínem, cukrem a octem. Vařte na mírném ohni, dokud švestky nezměknou. Poté směs rozmixujte a přidejte máslo
  3. Na červené zelí rozehřejte sádlo v hrnci, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova
  4. Přidejte nakrájené zelí, cukr, ocet, nastrouhané jablko, sůl a pepř
  5. Vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud zelí nezměkne

TIP:

Pro extra křupavou kůrku kachnu během pečení několikrát polévejte výpekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,14 g
  • Sacharidy:

    473,69 g
    • Cukry:

      267,20 g
  • Tuky:

    229,66 g
  • Vláknina:

    98,00 g

Aktivita pro spálení:

231 kcal
28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

kachna

337 kcal / 100g
B19 g
S0,1 g
T28 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba