Prostreno.cz

Domácí povidla ze švestek

Domácí povidla ze švestek jsou tradiční českou pochoutkou, která se skvěle hodí k pečivu, do buchet nebo jako náplň do koláčů. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

3h a 30min

30min příprava

3h a 0min vaření

117 kJ / 27 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vložíme je do velkého hrnce a přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu
  2. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud švestky nezměknou a nezačnou se rozpadat (cca 3600 sekund).
  3. Poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a pokračujeme ve vaření dalších 7200 sekund, dokud povidla nezhoustnou.
  4. Hotová povidla plníme do sterilizovaných sklenic, které ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, aby se vytvořil podtlak

TIP:

Pokud chcete povidla ještě aromatičtější, přidejte při vaření kousek vanilkového lusku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,80 g
  • Sacharidy:

    197,00 g
    • Cukry:

      113,00 g
  • Tuky:

    1,30 g
  • Vláknina:

    54,00 g

Aktivita pro spálení:

27 kcal
3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí povidla ze švestek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba