Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Guláš z divočáka

lanvin
23hlasů
Hodnotit

1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

604 kJ

energetická hodnota na 100g

280 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky13g sacharidy13g bílkoviny

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, připravte si výborný guláš.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g plece z divočáka
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce kuliček jalovce
  • 2 ks bobkových listů
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička soli - vrchovatá
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 1 lžička majoránky
  • 250 ml smetany

Postup přípravy

  • Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, jalovec rozdrťte v hmoždíři.
  • Omyté maso nakrájejte na kostky a v hrnci na rozehřátém másle opečte. Přidejte cibuli, bobkový list a jalovec. Orestujte. Osolte opepřete, přidejte víno, půl litru vody a vařte přibližně hodinu. Po hodině přidejte nakrájená jablka a zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a vařte ještě 20 minut.
  • Nakonec přidejte majoránku promíchejte a podávejte s knedlíkem.
Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

33 hlasů
60min 667 kJ 99 Kč
Pivní guláš

Pivní guláš

12 hlasů
1h a 45min 383 kJ 92 Kč
Guláš z hovězí oháňky

Guláš z hovězí oháňky

20 hlasů
2h a 35min 231 kJ 189 Kč
Vepřový guláš se švestkami

Vepřový guláš se švestkami

22 hlasů
45min 744 kJ 120 Kč
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

22 hlasů
2h a 0min 394 kJ 200 Kč
Fazolový guláš

Fazolový guláš

35 hlasů
1h a 10min 306 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření