Prostreno.cz

Pražmy na zelenině

Recept na dietní přípravu ryb.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 40min

    30min příprava

    1h a 10min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na 8 klínků. 3 stroužky česneku nakrájejte, rajčata nakrájejte na čtvrtky, 2 stonky rozmarýnu a 4 snítky tymiánu nakrájejte, oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  2. Na hlubší pánvi se 4 lžícemi rozehřátého oleje orestujte spolu brambory, nakrájený česnek, fenykl, rozmarýn a tymián. Lehce osolte a opepřete.
  3. Orestovanou zeleninu přeložte i s olejem do pekáčku a pečte v troubě při 160°C asi 35 minut. Omyté ryby ostrým nožem z obou stran několikrát nařízněte, pokapejte citrónovou šťávou, ryby osolte a opepřete. Do každé ryby vložte 2 plátky citrónu, 2 snítky tymiánu, 2 stonky rozmarýnu a zbývající nasekaný česnek.
  4. Ryby uložte do pekáčku na zeleninu, okolo ryb dejte celé naťové cibulky, pokapejte olejem a pečte v troubě 25-30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražmy na zelenině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat