Prostreno.cz

Zelený hummus se špenátem a petrželkou

Tento zelený hummus je osvěžující a zdravou variantou klasického hummusu. Kombinace špenátu a petrželky dodává pokrmu svěží chuť a krásnou barvu. Ideální jako dip nebo pomazánka.

10min

10min příprava

0min vaření

850 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu propláchněte a nechte okapat
  2. Špenát a petrželku důkladně omyjte a osušte
  3. V mixéru smíchejte cizrnu, špenát, petrželku, česnek, tahini, olivový olej a citronovou šťávu
  4. Mixujte do hladka podle potřeby přidávejte vodu, aby vznikla požadovaná konzistence
  5. Dochutíme solí a pepřem
  6. Podávejte s čerstvým pečivem nebo zeleninou

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci přidejte do mixéru trochu ledové vody.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,51 g
  • Sacharidy:

    124,91 g
    • Cukry:

      16,38 g
  • Tuky:

    62,98 g
  • Vláknina:

    34,97 g

Aktivita pro spálení:

307 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Petrželka

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g

Cizrna v plechovce

164 kcal / 100g
B8 g
S27 g
T2 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelený hummus se špenátem a petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba