Prostreno.cz

Španělské kdoulové membrillo

Španělské kdoulové membrillo je tradiční sladká pochoutka, která se vyrábí z kdoulí a cukru. Tato hustá pasta je oblíbená pro svou jemnou chuť a je často podávána s různými druhy sýrů. Membrillo je ideální pro slavnostní příležitosti a dodá vašemu stolu nádech španělské kuchyně.

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

450 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Kdoule důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Odstraňte jádřince.
  2. Vložte kdoule do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte k varu a vařte, dokud nezměknou asi 30 minut.
  3. Sceďte vodu a kdoule rozmixujte na hladké pyré.
  4. Přidejte cukr a citronovou šťávu do pyré a promíchejte.
  5. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nezačne se oddělovat od stěn hrnce - asi 1 hodinu.
  6. Přelijte směs do formy vyložené pečicím papírem a nechte vychladnout a ztuhnout, nejlépe přes noc.
  7. Nakrájejte na plátky a podávejte.

TIP:

Pro extra chuť můžete do směsi přidat špetku skořice nebo vanilky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,50 g
  • Sacharidy:

    963,50 g
    • Cukry:

      923,00 g
  • Tuky:

    7,31 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

370 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Španělské kdoulové membrillo

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba