Prostreno.cz

Špagety s pórkem a hráškem

Dietní příprava špaget s hráškem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 876 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy27g
tuky7g

Ingredience na

  • 350 g špaget Cappellini
  • 1 špetka šafránu
  • 350 g pórku
  • 3 lžíce másla
  • 150 g mraženého hrášku
  • 150 ml 33% smetany
  • 6 lžic nastrouhaného parmazánu
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 4 lžic horké vody. Očištěný pórek nakrájejte na plátky. Na hlubší pánvi s máslem pórek orestujte, přidejte hrášek a poduste 10 minut. Mezi tím uvařte Cappellini podle návodu na obalu.
  2. Uvařenou těstovinu sceďte a přidejte k pórku. Dále přidejte šafrán a smetanu. Prohřejte, vmíchejte nastrouhaný parmazán, podle chuti osolte, posypte petrželkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,90g
  • Sacharidy:

    170,90g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    129,63g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špagety s pórkem a hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat