Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

lanvin
9hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

612 kJ

energetická hodnota na 100g

164 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Medailonky z vepřové panenky s žampiónovou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg vepřové panenky
  • 500 g malých žampiónů
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce hotové tmavé jíšky
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  • Na hluboké pánvi na oleji plátky masa z obou stran orestujte. Přidejte celé, očištěné žampióny, posypte rozmarýnem, přidejte ocet balsamico, podlijte vývarem a duste 10-15 minut (podle velikosti plátků). Nakonec přidejte do šťávy jíšku, nechte projít varem a podávejte.
  • Pokud nemáte rádi rozmarýn, můžete použít např. oregáno, petrželku nebo tymián.
Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

2 hlasy
878kJ 130 Kč
Koláč plněný máslovým krémem

Koláč plněný máslovým krémem

3 hlasy
1h a 10min 1461kJ 150 Kč

Podobné recepty

Vepřové plátky na hořčici

Vepřové plátky na hořčici

24 hlasů
4h a 35min 838 kJ 123 Kč
Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

16 hlasů
60min 625 kJ 127 Kč
Nudličky ze svíčkové s houbami

Nudličky ze svíčkové s houbami

11 hlasů
45min 482 kJ 140 Kč
Vepřové na citrónech

Vepřové na citrónech

13 hlasů
60min 553 kJ 98 Kč
Vepřové kotlety na jablkách

Vepřové kotlety na jablkách

14 hlasů
55min 695 kJ 125 Kč
Vepřové medailonky s pomerančem

Vepřové medailonky s pomerančem

10 hlasů
45min 788 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření