Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

lanvin
10hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

641 kJ

energetická hodnota na 100g

164 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky4g sacharidy9g bílkoviny

Medailonky z vepřové panenky s žampiónovou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg vepřové panenky
  • 500 g malých žampiónů
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce hotové tmavé jíšky
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  • Na hluboké pánvi na oleji plátky masa z obou stran orestujte. Přidejte celé, očištěné žampióny, posypte rozmarýnem, přidejte ocet balsamico, podlijte vývarem a duste 10-15 minut (podle velikosti plátků). Nakonec přidejte do šťávy jíšku, nechte projít varem a podávejte.
  • Pokud nemáte rádi rozmarýn, můžete použít např. oregáno, petrželku nebo tymián.
Jehněčí kýta s kuskusem

Jehněčí kýta s kuskusem

1 hlas
1h a 45min 554kJ 280 Kč
Bílý "boršč"

Bílý "boršč"

1 hlas
1h a 5min 263kJ 99 Kč

Podobné recepty

Vepřové plátky na hořčici

Vepřové plátky na hořčici

26 hlasů
4h a 35min 852 kJ 123 Kč
Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

16 hlasů
60min 636 kJ 127 Kč
Nudličky ze svíčkové s houbami

Nudličky ze svíčkové s houbami

12 hlasů
45min 489 kJ 140 Kč
Vepřové na citrónech

Vepřové na citrónech

13 hlasů
60min 597 kJ 98 Kč
Vepřové kotlety na jablkách

Vepřové kotlety na jablkách

14 hlasů
55min 712 kJ 125 Kč
Vepřové medailonky s pomerančem

Vepřové medailonky s pomerančem

10 hlasů
45min 843 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření