Prostreno.cz

Šťouchané brambory

Velikonoční oběd je rituál, ke kterému patří šťouchané brambory s jarní cibulkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 483 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 750 g nových brambor
  • 1 ks cibule - nakrájené na větší kousky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarní cibulky - nakrájené na kousky
  • 100 ml ohřáté 12% smetany
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte a rozšťouchejte na hrudky. Cibuli osmahněte na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypte ji k bramborám i s tukem.
  2. Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promíchejte a přidejte zbylou smetanu podle toho, jakou chcete získat výslednou konzistenci.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,80g
  • Sacharidy:

    99,80g
    • Cukry:

      16,53g
  • Tuky:

    197,11g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Lehký bramborový salát

(16 hlasů)
50min
340 kJ

Salát z brambor

(13 hlasů)
50min
510 kJ

Grilované brambory

(15 hlasů)
50min
1218 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šťouchané brambory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat