Prostreno.cz

Hovězí tokáň

Hovězí maso dušené na bílém víně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 50min

    30min příprava

    1h a 20min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • 250 g hovězího roštěnce
  • 250 g vepřového ramínka bez kosti
  • 2 lžíce sádla
  • 200 ml 33% smetany
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks velké cibule
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • 1/2 ks červené feferonky - bez semínek, nakrájené na malé kousky
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na kousky nakrájené maso vložte do kastrolu na jemně nastrouhanou cibuli a sádlo, posypte paprikou a solí. Duste do vysmahnutí šťávy.
  2. Pak maso podlijte vínem, přidejte feferonku a duste až doměkka.
  3. Měkké maso podlijte smetanou a nechte přejít varem. Můžete zahustit lžíci hladké mouky. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,95g
  • Sacharidy:

    70,51g
    • Cukry:

      5,82g
  • Tuky:

    161,55g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Telecí na červeném víně

(7 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(3 hlasů)

Penne s olivami a rajčaty

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí tokáň

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat