Prostreno.cz

Vepřová játra na jablkách

Na tento recept můžete použít i játra kuřecí.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g vepřových jater
  • 2-3 ks jablek
  • 1 ks cibule - nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Jablka nakrájejte na plátky. K cibuli přidejte játra, jablka a na silnějším ohni orestujte doměkka.
  3. Zaprašte moukou. Měkká játra osolte, opepřete a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra na jablkách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat