Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka boršč

lanvin
18hlasů
Hodnotit

1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

417 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky9g sacharidy11g bílkoviny

Jedna z variant na přípravu polévky boršč. Tento recept je s kysaným zelím.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g masa - hovězí žebra, bůček
  • 30 g tuku
  • 200 g kořenové zeleniny - nakrájené na nudličky
  • 150 g kysaného zelí
  • 150 g sterilované červené řepy
  • 1 ks cibule - drobně nakrájená
  • 1 konzerva rajského protlaku - á 180g
  • 2 ks velkých brambor
  • 120 ml zakysané smetany
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  • Maso vařte v osolené vodě, když je měkké, tak je vyjměte. Mezitím na tuku orestujte očištěnou, nakrájenou kořenou zeleninu a cibuli. Zeleninu přidejte do vývaru z masa, společně se zelím a bramborami.
  • Ke konci vaření přidejte červenou řepu, povařte a přidejte rajčatový protlak.
  • Uvařené maso pokrájejte a vložte zpět do polévky. Podávejte se smetanou umístěnou zvlášť v misce.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Ruský boršč

Ruský boršč

12 hlasů
1h a 5min 478 kJ 117 Kč
Cuketová polévka s jogurtem

Cuketová polévka s jogurtem

9 hlasů
40min 242 kJ 99 Kč
Květákový krém s parmazánem

Květákový krém s parmazánem

15 hlasů
40min 513 kJ 135 Kč
Polévka ze tří druhů cibule

Polévka ze tří druhů cibule

16 hlasů
55min 173 kJ 55 Kč
Poctivá moravská zelňačka

Poctivá moravská zelňačka

10 hlasů
1h a 50min 647 kJ 130 Kč
Polévka z květáku a sýra

Polévka z květáku a sýra

13 hlasů
30min 261 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření