Prostreno.cz

Telecí velikonoční polévka

Recept na polévku nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    15min příprava

    55min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g telecí hrudi - případně jiného telecího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvého tymiánu - případně sušeného
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 ks žloutku
  • 1,5 l vody
  • 5 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, přidejte rozkrojenou cibuli, koření a podle chuti sůl. Vařte, dokud maso nezměkne.
  2. Uvařené maso vyndejte a nakrájejte na kousky.
  3. Do vařící polévky přidejte smetanu, ve které důkladně rozšlehejte žloutek a mouku. Povařte 5 minut. Podle chuti přidejte ocet. Nakonec vložte zpět do polévky nakrájené maso a dozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,70g
  • Sacharidy:

    170,29g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    50,95g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Telecí lýtko s bylinkami

(20 hlasů)
1h a 50min
908 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí velikonoční polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat