Prostreno.cz

Hrušky plněné gorgonzolou

Recept na plněné hrušky můžete připravit jako předkrm, ale i jako slaný dezert.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks stejně velkých hrušek
  • 40 g sýra gorgonzola
  • 100 g anglické slaniny - asi 8 dlouhých, tenkých plátků
  • 500 ml bílého vína
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 2 ks bobkového listu
  • 6 kuliček černého pepře

Postup přípravy

  1. Víno nalijte do hrnce s 1,5 l vody, přidejte bobkový list a pepř. Nechte vařit 5 minut.
  2. Hrušky oloupejte a pokapejte citrónovou šťávou. Pak hrušky opatrně vložte do vařící vody s vínem a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut (podle druhu hrušek). Pak hrušky vyndejte a nechte je vychladnout.
  3. Z každé hrušky odřízněte vršek a opatrně vyjměte pevný díl se semeny. Otvory naplňte rozdrobeným sýrem a zpět přikryjte odříznutou částí.
  4. Každou hrušku zabalte do dvou plátků slaniny. Hrušky postavte do malého pekáčku, vyloženého pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu asi 20 minut. Podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,38g
  • Sacharidy:

    142,20g
    • Cukry:

      21,03g
  • Tuky:

    76,16g
  • Vláknina:

    56,10g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Hruškový salát

(12 hlasů)
15min
391 kJ

Plněné hrušky

(13 hlasů)
25min
700 kJ

Grilované hrušky

(13 hlasů)
25min
823 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

heenna
05.05.2016
vivi11
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hrušky plněné gorgonzolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat