Prostreno.cz

Hlávkový salát se slaninou

Salát z hlávkového zelí s anglickou slaninou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 193 kJ / 46 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 hlávky salátu
  • 50 g anglické slaniny v celku
  • 1 lžíce másla
  • Na zálivku
  • 2-3 lžíce pískového cukru
  • 2-3 lžíce octa
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Listy hlávkového salátu řádně omyjte a osušte. Poté je rozložte na talířky nebo misky a přelijte zálivkou připravenou ze tří lžic vody, cukru, octa a soli podle vaší chuti. Zálivka by měla být spíš kyselejší.
  2. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na malé lžíci másla vyškvařte, nechte mírně zchladnout a teplé přelijte na salát a ihned podávejte. Dejte pozor, aby slanina nebyla příliš horká, jinak listy salátu povadnou. Neměla by ale na salátu ani vychladnout.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat