Prostreno.cz

Pohankové palačinky s marmeládou

Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky2g

Ingredience na

  • 150 g pohankové mouky
  • 150 g pšeničné mouky hladké
  • 700-750 ml tekutiny - mléka, vody nebo ovesného nápoje
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička slunečnicového oleje - + olej na smažení
  • 1 sklenička marmeláda k podávání
  • 3 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup přípravy

  1. Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
  2. Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte. Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pohankové palačinky s marmeládou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat