Pohankové palačinky s marmeládou
Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
678 kJ / 162 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky2g
Ingredience na
- 150 g
pohankové mouky
- 150 g
pšeničné mouky hladké
- 700-750 ml
tekutiny
- mléka, vody nebo ovesného nápoje
- 1 ks
vejce
- 1 špetka
soli
- 1 lžička
slunečnicového oleje
- + olej na smažení
- 1 sklenička
marmeláda k podávání
- 3 lžíce
moučkového cukru na posypání
Postup přípravy
- Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
- Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte. Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.