Prostreno.cz

Salát z endivie

Salát z opomíjené zeleniny endivie s mrkví. V Itálii je považována za nezbytný doplněk každého zeleninového salátu, zvláště proto, že povzbuzuje chuť k jídlu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 717 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Endivii opláchněte pod vodou, osušte a natrhejte na kousky. Očištěnou mrkev nastrouhejte na nudličky. Jablko nakrájejte na velmi malé kostičky. Ořechy nasekejte a opražte nasucho na pánvi.
  2. Jablečný ocet prošlehejte s olejem, solí, pepřem, medem a petrželkou. Nakonec vmíchejte nakrájené jablko.
  3. Endivii promíchejte s mrkví a dejte do mísy. Přelijte zálivkou a posypte ořechy. Hned podávejte.

TIP:

V našich podmínkách je pěstována endivie kadeřavá. Všechny endivie vytváří velké hlávky, které stále houstnou a vnitřní část je proto vybělena a je nejlahodnější. Rostlina je bohatá na obsah minerálních látek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,54g
  • Sacharidy:

    192,80g
    • Cukry:

      104,20g
  • Tuky:

    174,65g
  • Vláknina:

    36,31g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z hrášku a slaniny

(15 hlasů)
30min
687 kJ

Salát z mrkve

(29 hlasů)
10min
317 kJ

Salát z čekanky

(11 hlasů)
20min
201 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z endivie

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat