Ovesná kaše
Většina lidí má suroviny na tuto ovesnou kaši doma. Ovesná kaše je připravena velmi rychle a měla by se jíst teplá. Místo brusinkového kompotu lze použít džem či jablečné pyré.
-
25min
15min příprava
10min vaření
-
420 kJ / 100 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky2g
Ingredience na
- 200 g
ovesných vloček
- 400 ml
vody
- 200 ml
mléka
- 2 lžíce
cukru
- 1 špetka
soli
- 1 sklenička
brusinkového kompotu
- á 400 g
Postup přípravy
- Do hrnce s vodou dejte ovesné vločky, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 5-10 minut.
- Ovesné vločky vložte do misek a zalijte mlékem, dokud kaše nedostane požadovanou konzistenci. Pak podle chuti přidejte brusinkový kompot, marmeládu nebo jablečné pyré.