Prostreno.cz

Ovesná kaše

Většina lidí má suroviny na tuto ovesnou kaši doma. Ovesná kaše je připravena velmi rychle a měla by se jíst teplá. Místo brusinkového kompotu lze použít džem či jablečné pyré.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 420 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky2g

Ingredience na

  • 200 g ovesných vloček
  • 400 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 sklenička brusinkového kompotu - á 400 g

Postup přípravy

  1. Do hrnce s vodou dejte ovesné vločky, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 5-10 minut.
  2. Ovesné vločky vložte do misek a zalijte mlékem, dokud kaše nedostane požadovanou konzistenci. Pak podle chuti přidejte brusinkový kompot, marmeládu nebo jablečné pyré.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ovesná kaše

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat