Prostreno.cz

Jehněčí ražničí

Grilované ražničí z jehněčí kýty.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 350 g jehněčí kýty
  • 1 ks citrónu
  • 24 lístků bobkového listu - stejně velkých
  • 4 ks špejle
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1,5 lžičky Ajvaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Špejle namočte před grilováním na 10 minut do studené vody. Omyté maso nakrájejte na stejně velké kostky, citrón nakrájejte na kolečka, kolečka na poloviny.
  2. Maso, bobkový list a plátky citrónu dejte do misky. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem, Ajvarem, pepřem, smetanou a solí. Směs přidejte k masu a dobře promíchejte. Přikryjte potravinovou folií a marinujte 40 minut.
  3. Pak napichujte maso střídavě s plátky citrónu a bobkovým listem na špejle.
  4. Grilujte na rozpálené grilovaní pánvi 10-15 minut.

TIP:

Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a byl proto dlouho známý jako „srbský salát“ nebo „srbský zeleninový kaviár“.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí ražničí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat