Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí ražničí

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 15min

60min příprava

15min vaření

441 kJ

energetická hodnota na 100g

299 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky1g sacharidy4g bílkoviny

Grilované ražničí z jehněčí kýty.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 350 g jehněčí kýty
  • 1 ks citrónu
  • 24 lístků bobkového listu - stejně velkých
  • 4 ks špejle
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1,5 lžičky Ajvaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Špejle namočte před grilováním na 10 minut do studené vody. Omyté maso nakrájejte na stejně velké kostky, citrón nakrájejte na kolečka, kolečka na poloviny.
  • Maso, bobkový list a plátky citrónu dejte do misky. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem, Ajvarem, pepřem, smetanou a solí. Směs přidejte k masu a dobře promíchejte. Přikryjte potravinovou folií a marinujte 40 minut.
  • Pak napichujte maso střídavě s plátky citrónu a bobkovým listem na špejle.
  • Grilujte na rozpálené grilovaní pánvi 10-15 minut.
TIP:

Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a byl proto dlouho známý jako „srbský salát“ nebo „srbský zeleninový kaviár“.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

15 hlasů
30min 415 kJ 215 Kč
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

18 hlasů
1h a 30min 698 kJ 365 Kč
Jehněčí kostky dušené

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 420 kJ 220 Kč
Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso s mrkví

5 hlasů
1h a 45min 500 kJ 420 Kč
Jehněčí maso s olivami

Jehněčí maso s olivami

6 hlasů
1h a 10min 725 kJ 160 Kč
Plněná jehněčí kýta

Plněná jehněčí kýta

12 hlasů
1h a 50min 707 kJ 320 Kč

Články nejen o vaření