Prostreno.cz

Jehněčí ražničí

Grilované ražničí z jehněčí kýty.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 658 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 350 g jehněčí kýty
  • 1 ks citrónu
  • 24 lístků bobkového listu - stejně velkých
  • 4 ks špejle
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1,5 lžičky Ajvaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Špejle namočte před grilováním na 10 minut do studené vody. Omyté maso nakrájejte na stejně velké kostky, citrón nakrájejte na kolečka, kolečka na poloviny.
  2. Maso, bobkový list a plátky citrónu dejte do misky. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem, Ajvarem, pepřem, smetanou a solí. Směs přidejte k masu a dobře promíchejte. Přikryjte potravinovou folií a marinujte 40 minut.
  3. Pak napichujte maso střídavě s plátky citrónu a bobkovým listem na špejle.
  4. Grilujte na rozpálené grilovaní pánvi 10-15 minut.

TIP:

Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a byl proto dlouho známý jako „srbský salát“ nebo „srbský zeleninový kaviár“.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,00g
  • Sacharidy:

    159,10g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    196,88g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ

Jehněčí kostky dušené

(10 hlasů)
1h a 5min
660 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí ražničí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat