Prostreno.cz

Bramborový salát s avokádem

Salát z brambor, avokáda a cherry rajčat.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g malých brambor
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 7 lžic řepkového oleje
  • 200 g cherry rajčat
  • 50 g pampeliškových listů
  • 2 ks avokáda
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 svazek pažitky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory ve slupce uvařte do poloměkka. Ještě teplé nakrájejte na čtvrtky.
  2. Vývar přiveďte k varu, přidejte pepř, jablečný ocet, 5 lžic oleje a brambory. Na velmi mírném ohni nechte dusit 10 minut.
  3. Na 2 lžících oleje orestujte pampeliškové listy.
  4. Do mísy dejte brambory (bez vývaru). Přidejte nakrájená rajčata, oloupané, nakrájené avokádo, které při krájení pokapejte citrónovou šťávou, orestované listy pampelišky a lehce promíchejte.
  5. Posypte nasekanou pažitkou a pokapejte vývarem, ve kterém se dusily brambory. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát s avokádem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat