Prostreno.cz

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

Rajčata plněná lilkem jsou odlehčenou přílohou k letnímu grilovanému masu. Připravte si je jako Ital Emanuel z kuchařského pořadu S Italem v kuchyni.

  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 124 kJ / 29 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • 8 ks velkých rajčat
  • 2 ks menších lilků
  • 1 ks červené cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • hrst lístků bazalky
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup přípravy

  1. Začněte tím, že z větších masitých rajčat vydlabejte dužinu a snažte se při tom neproříznout dno plodu. Tomatové mističky uvnitř posolte a otočte dnem vzhůru, aby z nich vytekla přebytečná šťáva. Rajčata pak naplňte opečeným lilkem, který ale musíte nejprve zbavit hořkých silic. Plátky lilků nasolte a nechte je „vypotit“.
  2. Po čtvrt hodině tekutinu setřete ubrouskem, lilky znovu osolte a nakrájte na kostičky. Orestujte je na červené cibulce a dvou stroužcích česneku dozlatova. Přidejte bazalku, která tvoří s lilkem a rajčaty lahodnou a vynikající kombinaci.
  3. Směs z pánve rozdělte do rajčat a v pekáčku je rovněž zapečte v troubě. Předtím je ale ještě zakapněte olivovým olejem a ozdobte snítkou bazalky. A kdo chce, může před vložením do trouby přidat ještě sýr.
  4. Zapékejte opět okolo čtvrt hodiny při teplotě 180°C. Rajčata jsou hotová, když začínají praskat a krásně voní.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat