Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka plněná hlívou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 653 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do vepřové panenky prořízněte kapsu a maso osolte a opepřete.
  2. Náplň připravte z krájené cibulky, hlívy a cibulové natě, lehce osmahnuté na oleji, spolu s nasekanou a dobře omytou hlívou. Směs osolte, přidejte prolisovaný česnek, kmín, vejce a krátce poduste.
  3. Náplň vložte do kapsy a uzavřete jehlou.
  4. Plněnou panenku zprudka opečte na oleji po všech stranách. V troubě při 170 °C pečte asi 20-25 minut. Do výpeku přidejte brusinkový kompot, víno a rozmarýn a vyduste na šťávu.
  5. Podávejte s opečenými bramborami.

TIP:

Panenku můžete taky rozkrojit, udělat plát, naplnit a stočit.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,30g
  • Sacharidy:

    281,96g
    • Cukry:

      11,40g
  • Tuky:

    169,28g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 156 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat