Prostreno.cz

Salát z cizrny

Cizrnový salát s ředkvičkami a sýrem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    1h a 20min příprava

    0min vaření

  • 407 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g cizrny - á 400 g v plechovce
  • 20 ks ředkviček
  • 150 g sýra feta
  • 1 hrst rukoly
  • Na marinádu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Prošlehejte olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, kůru a med.
  2. Cizrnu důkladně sceďte a promíchejte s marinádou. Marinujte minimálně 1 hodinu.
  3. Pak přidejte omyté, na plátky nakrájené ředkvičky, rozdrobený sýr a rukolu.
  4. Salát rozdělte do 6 pohárků a podávejte.

TIP:

Místo sýra feta můžete použít jakýkoli jiný sýr.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z cizrny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat