Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí špízy s kuskusem

lanvin
7hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

999 kJ

energetická hodnota na 100g

194 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky17g sacharidy12g bílkoviny

Špízy z jemného telecího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g telecí kýty
  • 2 špetky soli
  • 200 g instantního kuskusu
  • 4 lžíce řepkového oleje - na opečení masa
  • Na marinádu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy

  • Připravte marinádu smícháním medu, octa, olivového oleje, sójové omáčky, hořčice a 2 prolisovaných stroužků česneku.
  • Telecí maso nakrájejte na kostky, vložte do připravené marinády a nechte asi 30 minut marinovat.
  • Kuskus nasypte do mísy, mírně osolte, zalijte horkou vodou (asi 1 cm nad povrch) a nechte pod pokličkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou.
  • Kostky marinovaného telecího masa napíchejte na grilovací jehly. Špízy opečte zprudka na pánvi s olejem (asi 5–6 minut). Přendejte je na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte v teple. Na pánev do výpeku přilijte zbylou marinádu a nechte provařit.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Telecí v mandlové omáčce

Telecí v mandlové omáčce

13 hlasů
50min 898 kJ 220 Kč
Telecí na bílém víně

Telecí na bílém víně

7 hlasů
1h a 30min 317 kJ 320 Kč
Telecí na černém pivu

Telecí na černém pivu

13 hlasů
45min 555 kJ 220 Kč
Přírodní telecí plátky

Přírodní telecí plátky

16 hlasů
25min 556 kJ 280 Kč
Telecí plátky s kiwi

Telecí plátky s kiwi

9 hlasů
30min 460 kJ 240 Kč
Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Telecí maso s tuňákovou omáčkou

7 hlasů
2h a 30min 672 kJ 287 Kč

Články nejen o vaření