Prostreno.cz

Dřeň s Cinzanem

Osvěžující ovocná dřeň.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 4h a 30min

    4h a 20min příprava

    10min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • 5 ks pomerančů
  • 450 ml vody
  • 185 g třtinového cukru
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 600-900 ml Cinzano Bianco

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouhejte pomerančovou kůru, přisypte třtinový cukr a ohřejte, jakmile se cukr rozpustí, nechte směs vychladnout.
  2. Do 200 ml vody natrhejte lístky bazalky a rozmixujte.
  3. Vychladlou směs přeceďte a smíchejte s bazalkovou vodou.
  4. Dejte do mrazáku na několik hodin. Směs musíte několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť.
  5. Dřeň servírujte zalitou Cinzanem, ozdobte plátkem pomeranče.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dřeň s Cinzanem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat