Prostreno.cz

Pivní závin

Klasický jablečný závin z pivního těsta.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 5min

    1h a 25min příprava

    40min vaření

  • 1294 kJ / 309 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 kostka ztuženého tuku
  • 250 ml piva
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 špetka soli
  • Na náplň
  • 3 ks nastrouhaných jablek
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  • 3 lžíce rumu
  • 3 špetky skořice
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce přepuštěného másla

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odležet.
  2. Těsto tence vyválejte, posypte strouhankou, pokapejte máslem, posypte nastrouhanými jablky, skořicí oříšky, rozinkami a cukrem. Pokapejte rumem a zabalte závin. Tento závin potírejte jen vodou.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,10g
  • Sacharidy:

    445,66g
    • Cukry:

      179,00g
  • Tuky:

    245,80g
  • Vláknina:

    71,21g

Aktivita pro spálení: 309 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení



Podobné recepty

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
267 kJ

Štrůdl s mákem

(14 hlasů)
50min
965 kJ

Makovo jablečný štrůdl

(12 hlasů)
1h a 5min
1133 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pivní závin

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat