Prostreno.cz

Štrůdl s mákem

Nejznámější recept na štrůdl je ten s jablky, rozinkami a skořicí. Přitom tažené těsto svádí k mnoha experimentům. A tak by mohlo platit: Kolik štrúdlů znáš, natolik jsi zdatnou kuchařkou. Zkuste třeba ten s mákem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 964 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy45g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 balení listového těsta
  • 3 ks jablek
  • mák - dle chuti
  • 1 balení skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • strouhanka - dle potřeby
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Nejdříve si vyválejte těsto a posypejte strouhankou, na strouhanku poklaďte jablka nakrájená na plátky a posypejte skořicí a cukrem. Jako poslední vrstva je mák a štrůdl zaviňte.
  2. Dejte do předem vyhřáté trouby asi na 180°C, nechte chvilku zatáhnou a potírejte rozšlehaným vejcem.
  3. Až je štrůdl hotov posypejte ho cukrem a můžete podávat.

TIP:

Můžete doplnit oříšky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,75g
  • Sacharidy:

    333,96g
    • Cukry:

      122,20g
  • Tuky:

    90,51g
  • Vláknina:

    78,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Šťavnatý jablečný koláč

(18 hlasů)
1h a 45min
1184 kJ

Jablečný dezert

(12 hlasů)
40min
486 kJ

Hraběnčin jablkový koláč

(30 hlasů)
55min
1179 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrůdl s mákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat